Et forsøg værd?

Selvom det er op ad bakke for tiden at køre elbil, så kan man jo stadig godt drømme om hvor stille byen kunne være hvis de biler der skal køre i den, alle var elbiler (eller el-knallerter/motorcykler/busser/lastbiler).

Jeg kom til at tænke på dette netop her til morgen, da jeg krydsede H.C. Ørstedsvej på vej fra skole til metroen, og nød stilheden fra den nye støjdæmpende asfalt der netop er rullet på:

Katrine Lester var så venlig at svare, men undrede sig (meget naturligt – men sådan er det jo med 140 tegns-begrænsningen) over hvad jeg mente med en ‘stang’ biler.

Det forsøg jeg havde i tankerne var følgende:

 1. Lav en før-måling, hvor der f.eks en søndag aften (hvor der kun kører personbiler og busser) måles hvor mange biler/busser der på 5 minutter kører forbi Fiskehandleren, hvor mange biler/busser der holder holder for rødt (og dermed skal accellerere)
 2. Planlæg et tidspunkt hvor dette trafikmønster skal genskabes, bare udelukkende med  elbiler og hybridbusser – det kan sagtens være på et tidspunkt hvor de næsten ingen øvrig trafik er
 3. Fremskaf elbilerne (det kan jeg måske godt stå for) og hybridbusserne (det må Movia kunne klare)
 4. Luk vejen for andre de 5-10 minutter forsøget tager, og mål støjniveauet. Gentag evt et par gange for at få den rigtig.
 5. Evaluer og konkluder.

Selvom meget at støjen fra biler er fra dækkene, og dermed den samme fra elbiler, tror jeg især målingen af støj ved acceleration fra krydset vil være mindre. Betydeligt mindre.

Dette indlæg blev udgivet i Bæredygtig transport, Elbiler. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Et forsøg værd?

 1. Kristian Klausen skriver:

  Hvad endte i med at gøre? Har i indgået en aftale med Clever? og købt et batteri af Renault?

  • Søren Have skriver:

   Hej Kristian.

   Vi kører med det samme batteri som da Better Place lukkede. Kurator har ikke krævet det tilbage endnu, så vi venter og ser hvad der sker.

   Angående opladning, så havde i forvejen en aftale med Clever, i fald vi kom et sted hvor de dækkede bedre end Better Place. Den bruger vi så nu til at lade 2-3 gange om ugen.

   Derudover har vi taget imod Renaults tilbud om billigt at leje en benzinbil en måned, da vi i sidste weekend skulle til fødselsdag i Jylland.

   Mvh, Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *