Udmeldelse af Alternativet pr 5. maj 2020


Flere har i den senere tid spurgt mig om hvordan jeg ser min rolle og fremtid i Alternativet, i lyset af den udvikling Alternativet har gennemgået. Svaret har været at det skulle jeg lige tænke over.
Det har jeg nu. Og jeg er nået til den konklusion, at den seneste tids udvikling i Alternativet gør at vi må skilles.
I respekt for at jeg frem til 4. maj 2020 er indkaldt som stedfortræder for Alternativets indvalgte, Mette Bram, i Frederiksberg Kommunalbestyrelse, vil jeg jeg fastholde mit medlemskab frem til at Mette genindtræder 4. maj 2020. Og selvfølgelig agere loyalt både i forhold til Alternativets politik som jeg gik til valg på til KV17, og i forhold til Alternativet generelt.
Jeg har haft så mange gode stunder og mødt så mange vidunderlige mennesker i Alternativet, så hvorfor er jeg på vej væk?
Der er et sammensurium af årsager til dette, men jeg synes de følgende står frem:
  • Jeg har fra dag 1 har været tiltrukket af Alternativet som et hardcore-grønt parti,  Men min oplevelse er at det nuværende Alternativet politisk set er blevet et mere pragmatisk grønt parti og at vi samtidig ikke længere sætter den grønne bundlinje allerøverst, også over den sociale.
  • Jeg er et meget kedeligt menneske – matematiker som arbejder i et ingeniørfirma. Så jeg har virkelig værdsat den sprudlende iværksætterkultur – ofte krydret med kulturelle indslag – som de mange af de stiftende medlemmer, aktivister og ansatte kom med. Også selvom det udfordrede mit strukturgen. Men nu er mange af dem ude af Alternativet, af forskellige årsager.
  • Jeg har ingen førstehåndskendskab til de situationer som Josephine Fock er blevet anklaget for. Men uanset at der altid er to sider af en sag, så lyder sagerne alvorlige. Og jeg kender og stoler på flere af de mennesker som har bragt dem op. Derfor har det vendt sig i mig når medlemmer med ønske om ‘kan vi ikke bare glemme det og komme videre’ har brugt endog meget hård retorik. Denne, i min optik,  mangel på empati kulminerede da bestyrelsen for storkreds København lørdag aften meddelte at man havde givet Uffe besked på at bakke op om HBs beslutning, for ellers … . Jeg blev simpelthen så trist over en så uværdig og meningsløs kommunikation.
Tusind, tusind tak for rejsen, til alle de som jeg ikke kommer til at møde de kommende uger. Uanset den nuværende situation kan vi alle i fællesskab være stolte af de resultater som Alternativet har nået. God fortsat rejse.
PS. Hvis nogen skulle være i tvivl: Jeg er stadig en klimakriger. Mit grønne engagement er uformindsket. Nu vil jeg gå i tænkeboks mht. hvor energien skal kanaliseres hen.
PPS: Jeg antager at nogen gerne vi have ovenstående uddybet. Det gør jeg gerne overfor folk jeg kender godt. Men face-to-face, og ikke på sociale medier (og dermed heller ikke i opslaget her).