Den gode åbne dialog

Debatindlæg, bragt i Frederiksbergbladet 16. november 2017.


I sidste uge var jeg til en række debatmøder, som klart manede den fordom til jorden, at borgerne hverken har tid eller lyst til at involvere sig i den demokratiske proces. Mest spektakulært så vi det med debatten på Rådhuset, hvor rådhusbetjentene måtte bære flere stole ind, og balkonen måtte tages i brug. Og ikke bare mødte folk op, de besøgte nysgerrigt partiernes stande og stillede gode, vedkommende spørgsmål til os politikere.

Et mindre, men mindst lige så opmuntrende eksempel, var et debatmøde som naboer til et planlagt byggeri havde arrangereret. I et telt opstillet til lejligheden kom 80-100 beboere og 8 politikere. Og vi havde en sober og åben dialog, hvor borgerne fortalte både om bekymringer og løsninger, og hvor vi politikere vedstod os ansvaret for nogle gange at skulle træffe beslutninger hvor ikke alle vinder.

Det har virkelig styrket min tro på, at vi skal involvere borgerne, både mere og tidligere. Det har allerede været nævnt stort set samstemmende at borgerne skal involveres i udviklingen af hospitalsgrunden. Men hvornår ellers? Skulle borgerne fx have været mere involveret i udformningen af det planlagte CBS-byggeri ved Solbjerg Plads?

I Frederiksberg-strategien er et af principperne ’Vi skaber løsninger sammen’. Men hvordan? Jeg og Alternativet foreslår at dette foldes mere ud, eksempelvis ved, at der sammen med borgerne formuleres en politik for borgerinddragelse, som man f.eks. har gjort det i Albertslund Kommune. På den måde kan vi forhåbentlig sikre, at den gode dialog vi har i disse dage kan leve videre.

Kilder:

http://albertslund.dk/media/147891/Politik-for-borgerinddragelse.pdf

Dette indlæg blev udgivet i Alternativet, Frederiksberg, Politik. Bogmærk permalinket.