Censureret regeringsgrundlag?

Jeg har forståelse for at ændringer i omverdenen og ny indsigt kan gøre at en regering ændrer mening. Men det har efterhånden taget omfang, så det er svært at vide om man reelt skal tage regeringsgrundlaget ‘Et Danmark der står sammen’ alvorligt som regeringens strategi. Med baggrund i egne interesser har jeg især hæftet mig ved følgende eksempler:

Der er sikkert flere eksempler end disse. Derfor følgende ide til vores medier: Gå regeringsgrundlaget igennem og overstreg med forskellige farver alt efter hvad der er gennemført (grøn); i direkte modstrid med hvad der siden er besluttet (rød); ikke rørt ved (gul). Udskift eventuelt rød med sort for at illustrere pointen.

Når jeg rådgiver kunder om strategi, plejer jeg at sige at hvis de virkelig vil se hvor virksomheden er på vej hen, så se på de igangværende projekter. Ikke strategien. Det samme gør sig gældende for regeringen: Det er handlingerne der viser retningen. Lad os få den tegnet op.

Og lad os så få et nyt regeringsgrundlag at navigere ud fra.

Dette indlæg blev udgivet i Politik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *