Delebiler på landet?


Jeg ser lige i TV-avisen at Hedensted Kommune vil lave forsøg med at lægge sin bilflåde ind i en delebilspulje. Fantatistisk!

Kommunen vil – antageligvis for ikke at komme i karambolage med kommunalfuldmagten – sælge 14 biler til Delebilsfonden og så leje dem tilbage. Borgerne kan så leje dem når Kommunen ikke skal bruge dem.  Normalt kan delebilsordninger have svært ved at opnå kritisk masse, men dette arrangement overkommer dette problem. Og på den måde får borgere uden egen bil et godt supplement til den kollektive transport (som ofte er ret beskeden udenfor de større byer).

Ideelt set supplerer Kommunen forsøget med også at have et par elbiler i flåden. På den måde vil borgerne få en nem måde at prøve elbiler på (som jeg foreslog i P4 i julen).

Jeg håber dette kan brede sig til andre kommuner – jeg kan se at ideen allerede er nået til Esbjerg (og jeg har selv foreslået det til Københavns Kommune ved flere lejligheder).

, , ,