Hvem er uansvarlige?

Debatindlæg (sammen med Uffe Elbæk), bragt i Frederiksbergbladet 7. november 2017.


Fra dag 1 og nu senest i KV17-debatten er Alternativet ofte blevet mødt med paroler om at vores politik er uansvarlig, og at den bæredygtige omstilling vi arbejder for, næsten vil lægge landet i økonomisk ruin. Derfor har vi også gjort en del ud af at udarbejde et økonomiske sammenhængende forslag til finanslov, og senest har vi lanceret konkrete forslag til, hvordan vi sikrer plus på alle tre bundlinjer: den miljømæssige, den sociale og den økonomiske.

For det er det vi arbejder for: Plus på alle tre bundlinjer. Den ensidige fokus på den økonomiske bundlinje har bragt os og kloden i den klima- og empatikrise vi er i nu. Og at fortsætte ad denne kurs vil netop være uansvarligt overfor vores børn og børnebørn. Vi er nødt til at ændre kurs. Alt andet vil ikke være rettidigt omhu.

Dette gælder også lokalt her på Frederiksberg. Selvfølgelig skal vi fortsat have styr på økonomien, men den skal i langt højere grad tage det lange lys på, i forhold til grøn omstilling og social bæredygtighed. Eksempelvis ved fokus på grønne indkøb og bedre rammer for børnenes læring. Dette vil både komme Frederiksbergs borgere til gavn, og samtidig vise resten af verden at der ingen konflikt er mellem det gode, bæredygtige liv og en sund økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *